Stránky architekta města Děčín

Doc. ing. arch. Ondřej Beneš, Ph.D., Sochařská 12, 170 00 Praha 7 - Letná

mail@ondrejbenes.cz

středa 18. března 2020

Vnitroblok Zámecká

Požadavek na řešení vnitrobloku u Zámecké ulice vznikl na základě dvou projektů z Tvoříme Děčín.  Tyto projekty neřešili celý vnitroblok, byly to požadavky na drobné úpravy – basketbalový koš a houpačka na trpaslíkovi. Postupně se podařilo zadání rozšířit na celý vnitroblok tak, aby by si v něm oba dva projekty z Tvoříme Děčín našly své místo. Studii zpracovala renomovaná firma TERRAFLORIDA. Po dokončení studie před jejím posunutím do dalších přípravných projektových fází přišel ale se strany města požadavek na radikální zvýšení počtu parkovacích míst. Jako minimum bylo stanoveno 40 s požadavkem na projektanta aby se pokusil jich tam dát ještě více.

Jedinou vhodnou cestou jak obdobným ad hoc úpravám zabránit, jak kvalitně a systémově řešit dopravu v klidu je – po dlouhých úvahách a jednáních na ČVUT – řešit dopravu a dopravu v klidu v celé čtvrti. Pracovně jsme toto území vymezili Labem, Střelnicí, Komenského nám. a okolím ČVUT. Na tuto činnost byla již ze strany ČVUT zpracována a městu předána nabídka. Tyto projekčně dopravní práce nebyly zadány ani u ČVUTu, ani u jiného subjektu. 

Mé úvodní koncepční skici:





A zde už vlastní studie:


























1 komentář:

  1. Dobrý den,
    jen by mě zajímalo jestli je zrovna na streetbalovém hřišti shoda mezi místními obyvateli, jestli by například fotbalové nemělo větší využití. Díky

    OdpovědětVymazat