Stránky architekta města Děčín

Doc. ing. arch. Ondřej Beneš, Ph.D., Sochařská 12, 170 00 Praha 7 - Letná

mail@ondrejbenes.cz

pondělí 6. května 2019

Ferrata 02

Shrnutí dosavadního uvažování o zázemí Ferraty:

Současný stav:

Návrh: 
Otevřená plošina v patře jako parafráze na nejrůznější historické vyhlídky u Labe. Pod touto plošinou v úrovni nástupu kubus se samoobslužnými wc, převlékacími kabinkami, úklidovou komorou. 

Vstup na Ferratu bude jak ze současných míst v parteru, tak z patra tohoto objektu přes široké "pobytové" schodiště. Do budoucna by tu bylo možné vstupovat do skály na schodiště (v místech, kde býval výtah) na Pastýřák.

Silnice je tak široká, že se tam nevejdou podélná stání, ale měli bychom se pokusit zde dát cyklopruhy. To by mělo být součástí celkového uvažovaného zklidnění nábřeží, které se neobejde bez návazných dopravních kroků v celém městě. Prvotní úvahy o využití prostoru pod parkovištěm nahoře na "Nebíčku" zde: https://decinarchitekt.blogspot.com/2019/05/nebicko-02.html .

A schematické axonometrie po patrech s komentářem:
Na závěr je třeba doplnit, že toto místo je proluka, které by slušel dům. V našem případě klidně i s funkcemi nástupu na Ferratu. Výše uvedené řešení je tedy třeba chápat do jisté míry jako dočasné, ale současnému stavu nábřeží by mohlo výrazně pomoci. Mělo by se tedy jednat o citlivé řešení s kvalitním, udržitelným designem.


Žádné komentáře:

Okomentovat