Stránky architekta města Děčín

Doc. ing. arch. Ondřej Beneš, Ph.D., Sochařská 12, 170 00 Praha 7 - Letná

mail@ondrejbenes.cz

úterý 10. srpna 2021

Příprava manuálu

Na manuály veřejného prostoru jsem před několika lety(po posledních komunálních volbách) nechal zpracovat nabídku nechal pracovat nabídku. Ta byla prezentovaná tehdejšímu vedení města za účasti jeho zpracovatelů. Když přijde řeč na komplexní práci s veřejným prostorem, vždy ji vytáhnu, že tento přístup je cesta.

Pro přehlednost jsem udělal celkový přístup k problematice. Laskavý čtenář ho najde zde: https://decinarchitekt.blogspot.com/2021/08/koncept-prace-s-prostorem-vedouci-

Často uvádím, že práce na těchto manuálech je výsledkem soustředěného úsilí poměrně velkých týmů - už jen participační práce s občany vyžaduje poměrně velké úsilí, aby vše bylo s lidmi probíráno a koordinováno.

Snad se i zde podaří postupně prolomit ledy, přestože dosavadní pohled na problematiku je ve smyslu "nevadí, že jako MA jsi v Děčíně jen na částečný úvazek a po tvém nástupu před čtyřmi lety bylo nezbytné vůbec nalézat a usazovat problematiku urbanismu, architektury a veřejného prostoru jako celek, nevadí, že tu byla a dosud je řada až desítky let neřešených daleko zásadnějších problémů, ale jsi tu už čtyři roky, to už jsi sám tyto manuály mohl mít hotové... co mohl mít, byla to tvá povinnost.."


















































































 

Žádné komentáře:

Okomentovat