Stránky architekta města Děčín

Doc. ing. arch. Ondřej Beneš, Ph.D., Sochařská 12, 170 00 Praha 7 - Letná

mail@ondrejbenes.cz

středa 1. září 2021

Ruská x Teplická v Podmoklech

  

Nejprve koncept dopravního řešení celých Podmokel v podání re:architektů:











Křižovatka Ruská Teplická


Návrh dopravního řešení křižovatky Ruská Teplická v podání re:architektů je součástí celkové koncepce této části města vzešlé z architektonické soutěže. Cílem řešení je tu mj. realizování univerzálního dopravního rastru, který by co nejvíce dokázal odolávat budoucím změnám. Změny dopravního řešení jsou do budoucna možné a mohou být realizovány pouze svislým dopravním značením.  Ještě důležitějším cílem je vytváření města daleko příznivějšího pro pěší dopravu – celé Podmokly mají ideální velikost „čtvrtě“, kde je vše potřebné v pohodlné docházkové vzdálenosti.


Otevření ústí Ruské do ulice Teplická pro možnost průjezdu automobilové dopravy tak považuji z pohledu celkového architektonického řešení této čtvrtě za smysluplný. 


Schválenou studii Podmokel od architektonické kanceláře re:architekti bude před zadáním projektování dalších částí nezbytné podrobněji předem dopravně rozpracovat. Jde zejména o prostor přednádraží, kde bude nezbytné řešit problémy od autobusového nádraží až po Muzeum. Velmi výhodné by bylo využít dopravní fakultu ČVUT v Děčíně. Právě dopravní analýza požadavků Podmokel by mohla být další práce, která by na tomto ústavu mohla být zpracována – po dotažení dalších akutních dopravních studií, jejichž realizace byla koncem minulého roku zastavena. Na zde řešené problematice Ruská Teplická, i na uvažovaném rozšíření řešeného území v této etapě až po Čsl.mládeže Tržní, se ukazuje, že realizace časově náročných dopravních studií v předstihu má pro město smysl i z ekonomického hlediska.  


Žádné komentáře:

Okomentovat